Zwemsters als zesde naar de finale 4x100 vrij

28 juli 2013 om 12:30 door © 2013 ANP
Zwemsters als zesde naar de finale 4x100 vrij

BARCELONA (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben zondag op de openingsdag van de wereldtitelstrijd in het 50 meterbad in Barcelona de finale bereikt van de 4x100 meter vrij. Inge Dekker, Femke Heemskerk, Esmee Vermeulen en Elise Bouwens kwamen in de series tot een tijd van 3.38,41 en gaan daarmee als zesde naar de eindstrijd van zondagavond.

Debutante Vermeulen moet in de finale plaats maken voor tweevoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo. Vermeulen zette in de series de langzaamste tijd neer. In de finale zal Bouwens starten, daarna volgen Heemskerk, Dekker en Kromowidjojo.

Nederland is titelverdediger en wereldrecordhouder op de 4x100 meter vrij. De gestopte Marleen Veldhuis maakt echter geen deel meer uit van het succesvolle viertal.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d