WK in gevaar voor Rudisha

10 juli 2013 om 19:20 door © 2013 ANP
WK in gevaar voor Rudisha

NAIROBI (ANP) - David Rudisha kan mogelijk volgende maand in Moskou zijn wereldtitel op de 800 meter niet verdedigen. De Keniaanse atleet, tevens olympisch kampioen en wereldrecordhouder, heeft een knieblessure. Dat meldde zijn trainer Colm O'Connell woensdag.

,,Hij gaat vooruit, maar ik twijfel of hij snel genoeg herstelt om tijdig de training voor de WK te hervatten'', aldus O'Connell.

De 24-jarige atleet veroverde vorig jaar op indrukwekkende wijze de olympische titel op de 800 meter in Londen. Vanaf de start liep hij solo naar het goud in een wereldrecordtijd van 1.40,91. Hij raakte onlangs geblesseerd aan zijn knie bij het rennen in Central Park in New York.

Rudisha mist in ieder geval de Keniaanse trials voor de WK, maar als titelverdediger is hij al zeker van een startbewijs.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d