WK-goud en toptijd Van Rhijn op 100 meter

25 juli 2013 om 20:45 door © 2013 ANP
WK-goud en toptijd Van Rhijn op 100 meter

LYON (ANP) - Marlou van Rhijn heeft donderdag de titel voor zich opgeëist op de 100 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek voor gehandicapten in Lyon. 'Blade Babe' bleef met 13,02 seconden de Franse paralympisch kampioene Marie-Amélie Le Fur (13,29) en de Amerikaanse April Holmes (13,60) voor.

Van Rhijn was maar 0,06 langzamer dan haar eigen wereldrecord. De Nederlandse atlete stelde de zege pas in de laatste 30 meter veilig. Daarvoor leek Le Fur hard op weg om na het olympische goud ook de wereldtitel te pakken. Van Rhijns topsnelheid gaf echter de doorslag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d