Wel titel, geen wereldrecord Meilutyte

30 juli 2013 om 20:25 door © 2013 ANP
Wel titel, geen wereldrecord Meilutyte

BARCELONA (ANP) - Ruta Meilutyte is dinsdagavond in Barcelona wel wereldkampioene geworden op de 100 meter schoolslag, maar de 16-jarige Litouwse zwemster slaagde er niet in haar wereldrecord verder aan te scherpen. Dat bracht ze in de halve finale op 1.04,35. Voor het goud volstond 1.04,42.

De Russin Joelia Efimova bleef met 1.05,02 aardig dicht in de buurt. De Amerikaanse Jessica Hardy, tot maandag de snelste vrouw ter wereld in deze discipline, finishte in 1.05,52 als derde. De Nederlandse vertegenwoordigster Moniek Nijhuis kon zich niet bij de beste acht scharen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d