Vermeulen: was een mooie ervaring

28 juli 2013 om 14:20 door © 2013 ANP
Vermeulen: was een mooie ervaring

BARCELONA (ANP) - Esmee Vermeulen zwom zich tijdens de training verrassend in de estafette op de 4x100 meter vrij. Hoewel ze na de series met de langzaamste tijd afviel voor de finale, keek ze met een goed gevoel terug op haar debuut bij een wereldtitelstrijd. ,,Het was een hele mooie ervaring. Dit zal mij in de toekomst zeker verder helpen'', keek de 17-jarige zwemster in Barcelona terug op haar debuut bij een WK.

Tijdens de trainingsessies in het Spaanse Calella zette Vermeulen een tijd van 54,6 neer waarmee ze een plek in de startopstelling van de estafette veroverde. Daarin was ze zondagochtend met 55,2 echter beduidend langzamer. De Zaanse, die in Amsterdam traint onder coach Martin Truijens, had er na afloop niet echt een verklaring voor. ,,Ik had wel last van zenuwen, maar niet meer dan normaal. Ik had ze volgens mij aardig onder controle. Het is toch ook een momentopname. Ik had graag harder gewild, maar ik ben vooral opgelucht dat we de finale hebben gehaald.''

Ondanks dat Vermeulen afviel, zag teamgenote Inge Dekker een mooie toekomst voor het zwemtalent weggelegd. ,,Esmee is nog zo jong. Maar ik denk echt dat ze het in zich heeft om een vaste kracht in de estafette te worden.''

'Veterane' Dekker vond het leuk om met nieuwe gezichten te zwemmen. ,,De meiden hebben het ook goed gedaan. We zijn nu zonder Marleen Veldhuis begonnen aan een nieuwe periode. Maar als het zo doorgaat, denk ik dat we straks bij de Spelen in Rio echt weer tot de medaillekandidaten zullen behoren.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d