Verhaeren: we gaan voor derde plek

28 juli 2013 om 13:25 door © 2013 ANP
Verhaeren: we gaan voor derde plek

BARCELONA (ANP) - De Nederlandse zwemsters gaan zondagavond voor een medaille in de finale van de 4x100 meter vrij. ,,Na de series heb ik er vertrouwen in. Ik denk dat we in de race zijn voor de derde plek'', zei technisch directeur Jacco Verhaeren na de eerste ochtendsessie in het zwembad in Palau Sant Jordi in Barcelona. ,,De eerste en tweede plaats gaan we niet op inzetten. Maar een bronzen medaille is zeker realistisch.''

Zonder Ranomi Kromowidjojo, die werd gespaard in de series, zwommen Inge Dekker, Femke Heemskerk, Esmee Vermeulen en Elise Bouwens met 3.38,41 naar de zesde tijd. ,,We maken hier toch een nieuwe start en dan halen we misschien weer een medaille. Daar kunnen we verder op bouwen'', aldus Verhaeren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d