Verhaeren: ploeg staat er goed voor

24 juli 2013 om 20:20 door © 2013 ANP
Verhaeren: ploeg staat er goed voor

BARCELONA (ANP) - Jacco Verhaeren heeft veel vertrouwen in een goed WK voor de Nederlandse zwemploeg. ,,Iedereen staat er goed voor en is fit'', keek de technisch directeur van de KNZB woensdag in Barcelona vooruit. ,,Het wordt, denk ik, ook een sterk WK, want bijna iedereen is er. Er is niet echt sprake meer van een post-olympisch toernooi. Er zal hard worden gezwommen en dat is alleen maar goed voor de sport.''

Met Ranomi Kromowidjojo heeft Nederland een belangrijke troef in handen. ,,Je kunt hier aan de reacties wel merken dat ze olympisch kampioene is. Er wordt anders naar haar gekeken, maar ze heeft daar geen last van. Haar niveau is goed. Je weet nooit of het genoeg is voor een medaille, maar ze staat er goed voor.''

Verhaeren fungeert tijdens de WK niet meer als coach van Kromowidjojo. Hij heeft deze functie overgedragen aan Marcel Wouda. Voor de technisch directeur is de wereldtitelstrijd geslaagd als de zwemmers het maximale uit zichzelf halen. ,,Het heeft geen zin om te denken in finales of medailles. Het is vooral belangrijk dat mensen straks hun raceplan uitvoeren. Het liefst willen we dat dit gepaard gaat met persoonlijke records en dan moeten we afwachten wat dit uiteindelijk oplevert.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d