Verdachte Sayar op doping betrapt

15 juli 2013 om 18:15 door © 2013 ANP
Verdachte Sayar op doping betrapt

AIGLE (ANP) - Wat alle wielervolgers al vreesden, is waarheid geworden. De Turkse wielrenner Mustafa Sayar, de verrassende winnaar van de Ronde van Turkije, blijkt positief te hebben getest op doping. Sayar is betrapt op epo, bij een test die in maart is afgenomen tijdens de Ronde van Algerije. In afwachting van de contra-expertise is de 24-jarige renner voorlopig geschorst door de internationale wielrenunie UCI.

Sayar eindigde in Algerije als tweede en zegevierde vervolgens een maand later in Turkije. De Turkse renner werd direct verdacht van het gebruik van verboden middelen. Marcel Kittel, de Duitse topsprinter van Argos-Shimano, sprak al openlijk zijn twijfels uit nadat Sayar de macht had gegrepen in de Turkse wielerronde.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d