Tour de France 2013: Geraint Thomas rijdt door met breuk

1 juli 2013 om 14:58 door D. van Aken
Tour de France 2013: Geraint Thomas rijdt door met breuk

Geraint Thomas zit maandag in de Tour de France op de fiets met een breukje in zijn bekken. De Brit van Team Sky was zaterdag een van de slachtoffers bij de valpartijen in de eerste etappe. In eerste instantie gaven röntgenfoto's geen breuk aan, maar omdat de pijn aanhield werd Thomas zondag nogmaals onderzocht. Daaruit bleek alsnog dat hij een breuk had opgelopen.

"Hij heeft veel pijn maar kan de Tour voortzetten'', liet een vertegenwoordiger van de ploeg maandag weten. Thomas is normaal gesproken een belangrijke troef bij Sky voor de ploegentijdrit van dinsdag.

Uitvallers

Yoann Bagot (Cofidis) en Andrei Kasjetsjkin (Astana) konden maandag niet verder en zijn de eerste uitvallers deze Tour.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d