Tour de France 2013: Bauke Mollema zit aan de antibiotica

19 juli 2013 om 18:27 door ANP
Tour de France 2013: Bauke Mollema zit aan de antibiotica

Bauke Mollema voelde zich tijdens de 19e etappe in de Tour de France steeds beter worden. De kopman van Belkin vreesde voor de rit naar Le Grand-Bornand voor zijn zesde plaats in het klassement. "Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik die vast zou houden, dus ik was heel blij dat die grote groep snel wegreed. Ik voelde me op die eerste klim echt niet goed.''

Hij zei zich na de rit niet meer rillerig te voelen. "Ik was ook niet echt ziek. Ik was vooral moe en ik had geen energie. Ik heb ook last van mijn luchtwegen en daarvoor zit ik aan de antibiotica. Normaal gesproken is het ergste nu wel achter de rug. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik me morgen beter voel.''

De Groninger was blij dat er aan het eind van de rit een flinke regenbui was. "Dat was prima. Dat er ook onweer bij zat is niet fijn, maar het ging wel lekker in de regen. Ook in de afdaling had ik daar geen problemen mee.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d