Tom Dumoulin: Het wordt leuk afzien

16 juli 2013 om 01:12 door Luc Wierts
Tom Dumoulin: Het wordt leuk afzien

Tourdebutant Tom Dumoulin van Argos-Shimano heeft ook heelhuids de tweede rustdag van de Tour de France gehaald. En hoewel er nog een loodzware slotweek in de Alpen wacht, is de 22-jarige Limburger absoluut van zins om Parijs te halen.

Je zit aan het zwembad op de tweede rustdag van de Tour. Is die welkom?

Ja, ik had een paar slechte dagen in de tweede week. Dan is een dagje rust zeker welkom.    

Een paar slechte dagen? Jouw ploeg Argos-Shimano had zeker ook een paar ups.

Zeker. We hebben een hele mooie tweede week gehad met twee overwinningen van Marcel Kittel. Ikzelf heb een mooie tijdrit neergezet.

Op dit hoge internationale niveau was dit waarschijnlijk je beste tijdrit uit je carrière.

Dat zou best wel eens kunnen. Het bewijst dat ik ook op dit hoogste niveau kan meedoen. Dat heeft me wel vertrouwen gegeven.

Je hebt ook zondag de Mont Ventoux overleefd. Hoe was dat?

Het was heel lastig, zeker in het begin. We reden vanaf de start heel hard. Lagen ook ver boven het snelste schema. Maar op het einde van de etappe ging het met mij steeds beter. Ik heb op de Mont Ventoux kunnen genieten van al die mensen en die gekte.

Kan dat, genieten van het oprijden van de Mont Ventoux?

Blijkbaar wel. Ik voelde me goed. Natuurlijk moet je nog altijd doorrijden, maar ik had ook tijd om om me heen te kijken. Ik heb ook niet in het peloton omhoog gereden, maar mijn eigen tempo gezocht. Dan kun je wel genieten.

Er wacht nog een hele zware slotweek, met drie Alpenetappes. Wordt dat ook genieten?

Nou, daar kijk ik wel een beetje tegen op. Het is echt een zware derde week, met al die bergritten. Ik ben er niet bang voor, maar het wordt zeker afzien.  

Ik neem aan dat je Parijs wil halen.

Tuurlijk. Als je zo ver komt, wil je ook in Parijs rijden.

De etappe na de rustdag is er op papier een voor aanvallers. Voel je je aangesproken?

Ja, ik wil dolgraag meezitten, maar dat wil het halve peloton. Het wordt een enorm gevecht en daar wil ik me zeker in mengen. Maar als het niet is, is het het niet. Ik ga er niet alle energie insteken om mee te zitten om er in de kopgroep achter te komen dat je eigenlijk te kapot bent om mee te strijden om de ritzege.

Twee dagen daarna gaan jullie twee keer over de Alpe d’Huez, twee keer die gekte van de Mont Ventoux. Leuk?

Ja, ik denk vooral erg leuk. Het wordt leuk afzien.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d