Sprinters kunnen weer aan de bak

8 juli 2013 om 20:10 door © 2013 ANP
Sprinters kunnen weer aan de bak

SAINT-NAZAIRE (ANP) - Na een verplaatsing vanuit de Pyreneeën per vliegtuig en een rustdag gaat de tourkaravaan dinsdag verder met een rit door Bretagne. De tiende etappe, van Saint-Gildas-des-Bois naar Saint Malo, biedt de organisatoren de kans de 100e Ronde van Frankrijk op te luisteren met een eerbetoon aan Louison Bobet en Bernard Hinault, de twee grootste Bretonse tourhelden.

De rit is vrijwel vlak en gemaakt voor de sprinters. Mark Cavendish, André Greipel, Marcel Kittel en Peter Sagan hebben nu alle vier een ritzege op zak; de tweede is in Saint-Malo binnen handbereik. De vissersplaats en drukbezochte strandbestemming was in 2008 nog startlocatie van een rit. De in 1989 overleden Bert Oosterbosch boekte er in 1980 een van zijn drie ritzeges in de Tour. In de 197 kilometer lange etappe draagt de Brit Chris Froome de gele trui.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d