Powell verliest hoofdsponsor

18 juli 2013 om 11:20 door © 2013 ANP
Powell verliest hoofdsponsor

RIJSWIJK (ANP) - De Jamaicaanse atleet Asafa Powell moet het voortaan doen zonder de financiële steun van zijn hoofdsponsor Li Ning. Het Chinese bedrijf heeft de samenwerking met de 30-jarige topsprinter per direct stopgezet.

Afgelopen weekeinde werd bekend dat Powell, samen met vier landgenoten, op doping was betrapt tijdens de Jamaicaanse kampioenschappen. De atleet zelf claimt dat het middel oxilofrine zonder zijn medeweten in zijn lichaam terecht is gekomen. De Amerikaan Tyson Gay, een belangrijke concurrent van Powell, testte ook positief waarop diens sponsor Adidas de verbintenis met hem voorlopig stopzette.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d