Postma zakt naar zevende plek op EK Finn

25 juli 2013 om 22:40 door © 2013 ANP
Postma zakt naar zevende plek op EK Finn

WARNEMÜNDE (ANP) - Pieter-Jan Postma heeft zijn opmars bij het EK zeilen in de Finn-klasse niet kunnen doorzetten. De Fries eindigde donderdag tijdens de enig gevaren race als 13e. Daardoor zakt hij van de zesde naar de zevende plek in het tussenklassement na zeven races. In totaal worden er 12 races gevaren op het water bij het Duitse Warnemünde.

Postma begon het EK zeer slecht met de 48e plek in de allereerste race. Daarna maakte hij een inhaalslag, die hem woensdag naar de zesde plek bracht. De zeilers mogen hun slechtste race wegstrepen, maar omdat Postma in zijn eerste etappe in de achterhoede finishte telt zijn 13e plek van donderdag sowieso mee. Hij heeft momenteel 24 punten achterstand op de Sloveense klassementsleider Zbogar Vasilij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d