Opnieuw kansen voor de sprinters

10 juli 2013 om 20:25 door © 2013 ANP
Opnieuw kansen voor de sprinters

MONT SAINT-MICHEL (ANP) - De tourkaravaan trekt donderdag in de 12e etappe in oostelijke richting van Fougères naar Tours, een rit over 218 kilometer. Na de tumultueuze sprint van dinsdag krijgen de verliezers van die rit - met name Mark Cavendish en André Greipel - de kans op revanche.

Dinsdag pakte de Duitser Marcel Kittel de ritzege, ook hij wordt in Tours verwacht. Startplaats Fougères, voor het eerst sinds 1985 weer opgenomen in het routeschema, kent een 11e-eeuws kasteel. Tours, gelegen aan de Loire, is voor de achtste keer etappeplaats en ook bekend als finish van de najaarsklassieker Parijs-Tours. Er ligt Nederlandse wielergeschiedenis: Leon van Bon won er in 2000 een touretappe. De Brit Chris Froome draagt voor de vierde dag de gele trui.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d