Omvangrijke roeiploeg naar Luzern

8 juli 2013 om 18:00 door © 2013 ANP
Omvangrijke roeiploeg naar Luzern

AMSTERDAM (ANP) - Nederland doet met een omvangrijke roeiploeg mee aan de wereldbekerfinale komend weekeinde in Luzern. Oranje verschijnt op liefst 13 disciplines aan de start op de Rotsee. Daarmee is Nederland qua omvang de vijfde ploeg bij de Zwitserse driedaagse.

,,Dat is een mooi gegeven in het licht van onze ambitie om structureel tot de beste vijf landen van de wereld te behoren'', liet technisch directeur Hessel Evertse maandag weten. ,,Het betekent dat we denken dat we een grote groep roeiers hebben die op wereldniveau mee kan doen. Bovendien is het een relatief jonge groep. Goed nieuws voor nu, goed nieuws op weg naar de WK 2014 in Amsterdam en ook goed nieuws voor de langere termijn richting Rio 2016 en de jaren daarna.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d