NOC*NSF fel tegen nieuwe kansspelwet

23 juli 2013 om 12:20 door © 2013 ANP
NOC*NSF fel tegen nieuwe kansspelwet

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF heeft dinsdag benadrukt dat een nieuwe kansspelwet grote gevolgen heeft voor de Nederlandse sport. Door de beoogde wijziging van de regels zal er volgens de sportkoepel nauwelijks meer geld beschikbaar komen. Terwijl de sport voor een groot deel afhankelijk is van de opbrengsten uit de loterijen.

,,NOC*NSF pleit er voor dat die 750 miljoen euro van de bestaande loterijen voor de goede doelen, waaronder sport, wordt veilig gesteld in de nieuwe wet. Want dat geld is er voor de sportveldjes in de buurt, de sportverenigingen, voor het opleiden van topsporters en voor heel veel andere goede doelen. Dat lijkt in de nieuwe wet nu geenszins meer het geval'', schrijft Gerard Dielessen, algemeen directeur, op de website van NOC*NSF.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d