Kromowidjojo na WK meteen in World Cup

1 juli 2013 om 14:50 door © 2013 ANP
Kromowidjojo na WK meteen in World Cup

EINDHOVEN (ANP) - Zwemster Ranomi Kromowidjojo stort zich kort na de wereldkampioenschappen langebaan in Barcelona in het wereldbekercircuit op de kortebaan. De olympisch kampioene komt direct in actie in de eerste World Cup na de WK, op 7 en 8 augustus in Eindhoven. Daarna zwemt ze in Berlijn, Dubai, Doha, Singapore, Tokio en Peking.

Ook andere Nederlandse zwemtoppers werken wedstrijden uit het wereldbekercircuit af. Technisch directeur Jacco Verhaeren selecteerde onder anderen Femke Heemskerk, Inge Dekker, Moniek Nijhuis en Sebastiaan Verschuren. Verhaeren is blij dat de wedstrijden in Europa naar voren zijn gehaald. ,,Dankzij de beslissing van de internationale zwembond zal het deelnemersveld in de World Cup veel sterker zijn. Veel Amerikaanse en Australische topzwemmers en -zwemsters blijven nu langer in Europa.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d