Iwema negende in kwalificaties Moto3

13 juli 2013 om 14:00 door © 2013 ANP
Iwema negende in kwalificaties Moto3

SACHSENRING (ANP) - Jasper Iwema heeft zaterdag een prima tijd neergezet in de kwalificatietraining van de Moto3-klasse voor de Grote Prijs van Duitsland. Op de Sachsenring reed de Nederlandse motorcoureur van RW Racing in 1.27,815 naar de negende tijd.

De Spanjaard Alex Rins zette in 1.27,300 de beste tijd neer. Hij start zondag vanaf polepositie. Iwema was in Assen onlangs al goed voor de 11e tijd in de kwalificaties. ,,Ik heb een prima dag. Ik zat snel in mijn ritme en heb mijn rondetijden overwegend op eigen kracht gereden'', liet de Drent weten. ,,Het waren niet maar enkele snelle rondjes: mijn racesnelheid is ook goed. Ik ben opgelucht met twee goede kwalificaties achter elkaar, maar het eindresultaat moet absoluut beter dan in Assen.'' Iwema viel bij de TT uit na een val.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d