Hoogerland: zag geesten op de fiets

20 juli 2013 om 19:40 door © 2013 ANP
Hoogerland: zag geesten op de fiets

ANNECY-SEMNOZ (ANP) - Nog één ritje naar Parijs en dan kan Johnny Hoogerland even bijkomen van 3 weken afzien in de Ronde van Frankrijk. ,,Volgens mij is iedereen erg blij dat het klaar is'', zei de Zeeuwse wielrenner van Vacasoleil-DCM zaterdag na de voorlaatste etappe, een bergrit naar Annecy-Semnoz. ,,Ik zag allemaal geesten rijden op de fiets. We reden niet eens hard de eerste klim op, het was een normaal tempo, maar iedereen is op.''

De Nederlands kampioen kijkt terug op de zwaarste Tour die hij heeft meegemaakt. ,,Maar dat zal ook wel worden veroorzaakt doordat ik met amper 20 koersdagen hier aan de start ben verschenen en geen voorjaar heb gereden. Ik word op een fantastische manier Nederlands kampioen, maar in de Tour was het elke dag zo lang en zwaar. Ik heb veel afgezien. Maar ik ben blij dat ik het weer gehaald heb en ga met een goed gevoel naar huis.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d