Froome verwacht felle strijd in Alpen

10 juli 2013 om 19:50 door © 2013 ANP
Froome verwacht felle strijd in Alpen

MONT SAINT-MICHEL (ANP) - Christopher Froome leek woensdag lange tijd op weg om in zijn gele trui de tijdrit richting Mont Saint-Michel te winnen. Hij ging met een kleine voorsprong op Tony Martin de laatste 10 kilometer in, maar eindigde op 12 tellen uiteindelijk op de tweede plaats. ,,Op het einde zat ik er helemaal doorheen en moest ik inbinden'', zei Froome.

De 28-jarige coureur van Team Sky keek desondanks tevreden terug op de etappe. ,,Het was mijn doel tijd te winnen op mijn naaste concurrenten, zoals Alejandro Valverde, Alberto Contador en Cadel Evans. Dat is redelijk gelukt'', zei Froome. Bauke Mollema bracht het er met een verlies van 1.53 minuten op de favoriet nog het beste vanaf.

Toch waakt de Brit voor al te veel optimisme. ,,De Alpen komen er nog aan, ik verwacht een felle strijd. De andere ploegen zullen wellicht de krachten bundelen om mij te belagen'', aldus Froome.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d