Ferrari geeft zich niet gewonnen

8 juli 2013 om 20:25 door © 2013 ANP
Ferrari geeft zich niet gewonnen

MARANELLO (ANP) - Ferrari is nog volop in de race voor de wereldtitel in de Formule 1. ,,Voor 100 procent'', zei teambaas Stefano Domenicali maandag na de Grand Prix van Duitsland, waarin kopman Fernando Alonso als vierde eindigde.

In de WK-stand heeft leider Sebastian Vettel al 34 punten voorsprong op de Spaanse coureur uit de Italiaanse renstal. ,,Het is natuurlijk ondenkbaar dat wij halverwege het seizoen zeggen dat het kampioenschap voorbij is. Hoofdzaak is dat onze bolide moet verbeteren. Punt.''

Domenicali benadrukte dat Ferrari zich nu volop moet concentreren op de nieuwe banden die leverancier Pirelli vanaf de komende Grand Prix van Hongarije zal aanbieden. ,,We moeten haarfijn te weten komen hoe die banden de prestatie van de auto beïnvloeden. Dat is essentieel als je wilt meedoen voor de wereldtitel.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d