Eerste serieuze klimwerk in de Tour

6 juli 2013 om 08:10 door © 2013 ANP
Eerste serieuze klimwerk in de Tour

CASTRES (ANP) - Na een week voor de sprinters moeten de mannen van het klassement zaterdag voor het eerst serieus aan de bak in de Ronde van Frankrijk. Het peloton trekt zaterdag de Pyreneeën in en de achtste etappe eindigt na 195 kilometer bergop, in Ax 3 Domaines. Onderweg moeten de renners met de Col de Pailhères (2 kilometer hoog) de eerste berg van de buitencategorie bedwingen.

De Zuid-Afrikaan Daryl Impey vertrekt even na half 12 in het geel als leider uit startplaats Castres. De renner van Orica-GreenEdge houdt er echter serieus rekening mee dat hij aan einde van de etappe zijn trui moet afstaan. Bijvoorbeeld aan Chris Froome, de Britse tourfavoriet die op slechts 8 seconden van Impey staat.

De Spanjaard Alberto Contador moet 14 tellen goedmaken op de Zuid-Afrikaan. Wout Poels is op de 36e plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement met 38 seconden achterstand, Bauke Mollema staat één plek lager op 42 tellen.

De finish van de eerste bergetappe wordt rond 17 uur verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d