Ecclestone: lering trekken uit bandenaffaire

6 juli 2013 om 11:30 door © 2013 ANP
Ecclestone: lering trekken uit bandenaffaire

NURNBURGRING (ANP) - De Formule 1 moet snel lering trekken uit de problemen met de achterbanden in de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Dat heeft Berne Ecclestone, de baas van de koningsklasse van de autosport, zaterdag gezegd in de Duitse krant Die Welt. ,,Tot nu toe is er god zij dank niemand gewond geraakt. We moeten er vooral van leren wat er is gebeurd.''

Op het circuit van Silverstone ontplofte een aantal achterbanden. Voor de wedstrijd dit weekeinde in Duitsland hebben de teams een duidelijke instructies gekregen voor het gebruik van de wielen.

Volgens Ecclestone kunnen de problemen ook een positieve uitwerking hebben. ,,Misschien is dit voor de Formule 1 wel het beste wat er kan gebeuren. Ook bij affaires uit het verleden, zoals bijvoorbeeld de dood van Ayrton Senna, zijn we er sterker uitgekomen. Toen is de veiligheid heel erg verbeterd. Ook nu moeten we er vooral van leren.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d