Dekker in startopstelling 4x100 meter vrij

24 juli 2013 om 21:55 door © 2013 ANP
Dekker in startopstelling 4x100 meter vrij

BARCELONA (ANP) - Inge Dekker is zondag de verrassende startzwemster van de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag. Jacco Verhaeren, technisch directeur van de zwembond KNZB, maakte woensdag al de opstelling bekend voor de series van het sprintonderdeel op de WK in Barcelona. Dekker wordt afgelost door Femke Heemskerk. Daarna gaan Esmee Vermeulen en Elise Bouwens te water.

Dekker kreeg na de olympische race in Londen veel kritiek te verduren. Mede door haar mindere optreden als startzwemster grepen de Nederlandse vrouwen naast het goud. Dekker besloot in oktober een pauze in te lassen, maar pakte begin dit jaar de draad toch weer op. Wereldtopper Ranomi Kromowidjojo is vrijgesteld van de series en komt pas in de finale in actie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d