Coureurs dreigen met boycot in bandenkwestie

4 juli 2013 om 20:45 door © 2013 ANP
Coureurs dreigen met boycot in bandenkwestie

NEURENBERG (ANP) - De autocoureurs zullen zondag bij de Grote Prijs van Duitsland de strijd staken als er opnieuw banden ontploffen. De belangenorganisatie van rijders in de Formule 1 (GPDA) heeft dit donderdag gezegd. ,,De problemen met de banden brengen het leven van de coureurs, het personeel op de baan en de fans in gevaar'', aldus de GPDA in een verklaring.

Afgelopen zondag bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië klapten diverse banden. Volgens leverancier Pirelli kwam dit doordat de banden er verkeerd om waren gelegd. Ook was de bandendruk te laag.

Voor de wedstrijd in Duitsland levert de Italiaanse fabrikant achterbanden met een riem van kevlar in plaats van staal. Deze banden zijn onlangs al getest in de trainingen voor de Grand Prix van Canada.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d