Breukink: mooi dat ik opvolger heb

13 juli 2013 om 11:20 door © 2013 ANP
Breukink: mooi dat ik opvolger heb

RIJSWIJK (ANP) - Erik Breukink vindt het mooi dat hij in Bauke Mollema een opvolger heeft. Hij is de eerste renner sinds Breukink in 1993 die op de tweede plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk staat. ,,Het werd ook wel eens tijd'', aldus Breukink. ,,Mollema is ook de man ervoor. Hij had het ook altijd in zich om dit een keer te gaan doen. Maar het is heel bijzonder dat hij het nu ook laat zien.''

Volgens Breukink, die met de Groninger samenwerkte bij de Raboploeg, zit er wellicht nog meer in voor Mollema. ,,Er is nog een week te gaan. We moeten misschien niet te vroeg juichen, maar hij kan misschien ook nog wel het geel pakken. Hij is de nuchterheid zelve en laat zich niet snel van de wijs brengen. Dat is absoluut in zijn voordeel.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d