Belkin-kopmannen Ten Dam en Mollema blijven loeren op hun kans

15 juli 2013 om 22:07 door Gast
Belkin-kopmannen Ten Dam en Mollema blijven loeren op hun kans

De overmacht van Chris Froome in deze honderdste Tour de France staat niet ter discussie, al levert het de kopman van Team Sky op de rustdag veel lastige vragen over doping op. “Froome is verreweg de beste renner, met nu 4.14 minuut voorsprong op nummer twee Bauke Mollema  en enkele seconden meer op Alberto Contador. Dat is hij het hele jaar al”, zei ploegleider Nico Verhoeven van de Belkin-ploeg tegen de NOS. Hun kopman Bauke Mollema staat op de tweede rustdag nog altijd tweede in het klassement en liet zelf gisteren weten een podiumplek nu tot doel te hebben. “Als je nu tweede staat, moet je proberen die podiumplaats te behalen”, klonk de Groninger ambitieus.

Ook Laurens ten Dam, na een indrukwekkende klim op de Mont Ventoux nog altijd vijfde in het klassement, benadrukt dat de strijd nog niet gestreden is. “Kijk naar de rit van afgelopen vrijdag; er kan altijd iets gebeuren in de Tour. Pas in Annecy, na de laatste bergrit kun je zeggen wie er in het geel naar Parijs rijdt.” Froome zit momenteel in een zetel en Ten Dam maakt zich weinig illusies dat ze de Brit bergop kunnen aanvallen. “Maar we blijven op onze kansen loeren.”

Een extra factor in de spannende slotweek in de Tour kan wel eens het weer worden. Voor de ritten in de alpen vanaf donderdag zijn de voorspellingen slecht; regen en misschien zelfs onweer. Voor Ten Dam had het niet gehoeven, maar Mollema laat zich daar geenszins van uit het veld slaan. “Dat er regen wordt voorspeld voor de rit naar Alpe d’Huez, vond ik niet erg. Het wordt wat gevaarlijker. Misschien beidt het kansen om ook in de afdaling aan te vallen.” Vooral de afdaling van de Col de la Sarenne, de klim na de eerste van de twee beklimmingen van de Alpe d’Huez is een gevaarlijke.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d