Avondetappe als klapstuk van 100e Tour

20 juli 2013 om 20:20 door © 2013 ANP
Avondetappe als klapstuk van 100e Tour

VERSAILLES (ANP) - De 100e editie van de Ronde van Frankrijk krijgt zondag een speciaal toetje. De traditionele slotetappe naar Parijs wordt pas 's avonds verreden, zodat bij het invallen van de duisternis een bijzonder jubileumvuurwerk de huldiging op de Champs-Elysées kan opluisteren. De 170 overgebleven renners stappen om kwart voor 6 nabij het kasteel van Versailles op de fiets en finishen naar verwachting rond kwart voor 10 in de Franse hoofdstad.

Op de Champs-Elysées komt het ongetwijfeld tot een strijd tussen de topsprinters Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Peter Sagan. Tal van Nederlanders wonnen in Parijs de slotrit, maar het is alweer 25 jaar geleden dat dat voor het laatst gebeurde. Jean-Paul van Poppel, de huidig ploegleider van Vacansoleil-DCM, was daarvoor verantwoordelijk. Cavendish zegeviede de afgelopen 4 jaar in Parijs.

De Brit Chris Froome wordt gehuldigd als winnaar van de Tour, Sagan krijgt het groen en de Colombiaan Nairo Quintana mag de bolletjestrui en witte trui als beste jongere aantrekken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d