ASO denkt mee met Vos over Tour voor vrouwen

23 juli 2013 om 11:45 door © 2013 ANP
ASO denkt mee met Vos over Tour voor vrouwen

RIJSWIJK (ANP) - De organisatie van de Ronde van Frankrijk, ASO, staat niet onwelwillend tegenover het plan om weer een Tour de France te organiseren voor vrouwen. De ASO heeft de initiatiefgroep voor een herintrede van de rittenkoers, opgericht door onder anderen Marianne Vos, laten weten dat ze om tafel wil om een goed economisch model te ontwerpen.

De ASO organiseerde in het verleden al een Tour de France voor vrouwen, maar stopte daar 24 jaar geleden mee omdat de kosten te hoog en de opbrengsten te laag waren. Marianne Vos startte onlangs een petitie, samen met andere wereldtoppers als Emma Pooley en Kathryn Bertine. Die werd in korte tijd door bijna 70.000 mensen ondertekend, reden genoeg voor de ASO om een gesprek aan te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d