Van Pol wint meerkamp bij NK turnen

15 juni 2013 om 18:40 door © 2013 ANP
Van Pol wint meerkamp bij NK turnen

ROTTERDAM (ANP) - Niet Céline van Gerner maar Vera van Pol heeft zaterdag bij de NK turnen in Rotterdam de titel veroverd op de meerkamp. De 19-jarige Limburgse die turnt bij TurningSpirit Amsterdam kwam tot een totaal van 53,350.

Van Gerner leek bij haar eerste optreden sinds de Olympische Spelen van Londen op weg naar de titel. Op haar slotonderdeel vloer hoefde ze maar een score van 12,600 te realiseren, maar de Emmeloordse viel aan het einde van haar derde sprongserie voorover. Met een score van 12,325 kwam ze tot een totaal van 53,275 punten en 'slechts' zilver. Wyomi Masela (53,175) werd derde.

Van Pol reageerde vol verbazing op haar titel, waarin ze de bevestiging zag dat haar keuze, 2 jaar geleden, voor Turning Spirit de juiste is gewezen. ,,Ik ben een laatbloeier, er zit nog steeds rek in'', zei de studente sport en coaching aan het Johan Cruyff College. ,,Ik zat wel lekker in de wedstrijd. Na twee toestellen stond ik bovenaan. Op balk haalde Céline me in, maar het kwam toch nog goed.''

Dat gebeurde mede omdat Van Gerner het op vloer liet liggen. ,,Daar baal ik wel van'', sprak de turnster van Sportstad Heerenveen die aan de andere kant opluchting voelde omdat ze weer een wedstrijd had volbracht. De afgelopen weken was ze vooral met school bezig, vertelde ze. ,,De komende dagen helaas ook. Ik heb een her voor wiskunde, ik moet vanavond nog de boeken in.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d