Tour de France 2013: Orica-GreenEdge maakt selectie bekend

19 juni 2013 om 09:46 door D. van Aken
Tour de France 2013: Orica-GreenEdge maakt selectie bekend

Orica-GreenEdge zal dit jaar zonder Nederlanders aantreden in de Tour de France. Pieter Weening, Sebastian Langeveld en Jens Mouris zijn niet opgenomen in de 9-koppige selectie van de ploeg. Dat maakte Orica-GreenEdge woensdag bekend.

De formatie van Orica-GreenEdge bestaat uit: Stuart O'Grady, Matthew Goss, Simon Gerrans, Cameron Meyer, Simon Clarke, Brett Lancaster (allen uit Australië), Daryl Impey (Zuid-Afrika), Svein Tuft (Canada) en Michael Albasini (Zwitserland).

Weening, die als laatste Nederlander een rit in de Ronde van Frankrijk wist te winnen (2005), was vorig jaar nog wel van de partij in de Tour namens de Australiërs. Dat geldt ook voor Langeveld. Mouris reed 'la Grande Boucle' echter nog nooit. Weening reed dit jaar wel al de Ronde van Italië, net als Mouris. Langeveld kwam in 2013 nog in geen enkele grote ronde in actie.

Stuart O'Grady zal wel aan de start verschijnen van de 100e Tour de France. De ervaren Australiër gaat op voor zijn 17e Ronde van Frankrijk. Daarmee evenaart hij het record van George Hincapie, die inmiddels gestopt is. O'Grady won in zijn vorige 16 Tourdeelnames twee etappes en reed ook al 9 dagen in de gele trui.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d