Toekomst TT van Assen lijkt verzekerd

19 juni 2013 om 12:55 door © 2013 ANP
Toekomst TT van Assen lijkt verzekerd

ASSEN (ANP) - De nabije toekomst van de TT in Assen lijkt verzekerd. Het Drentse motorsportcircuit is dicht bij contractverlenging met de Dorna, de Spaanse rechtenhouder van het WK wegrace. Het gaat om de periode van 2017 tot en met 2021. ,,Tijdens de TT hopen we de besprekingen af te ronden'', zei voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit woensdag. De 83e Dutch TT is op zaterdag 29 juni.

Het huidige contract loopt tot en met 2016. ,,Maar we vonden het zinnig op tijd te beginnen met de onderhandelingen. Landen als Brazilië, Argentinië, India en Rusland willen graag een Grand Prix voor motoren en zijn bereid daar veel geld voor te betalen. We willen vermijden dat we in dat financiële geweld ten ondergaan'', aldus Bos.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d