Sijsling wil op Wimbledon tweede week in

29 juni 2013 om 09:53 door © 2013 ANP
Sijsling wil op Wimbledon tweede week in

Tennisser Igor Sijsling kan zaterdag zijn verrassende opmars op Wimbledon voorzetten. De 25-jarige Amsterdammer, de laatste Nederlander in het enkelspel op het heilige Londense gras, treedt in de derde partij van de dag op baan 18 aan tegen de 3 jaar oudere Kroaat Ivan Dodig. Op diezelfde baan versloeg Sijsling donderdag in de tweede ronde de Canadees Milos Raonic in drie sets.

Sijsling is de nummer 64 van de wereldranglijst, Dodig staat 49e. Beiden speelden nog nooit tegen elkaar op de ATP-Tour.

,,Dodig is nog geen heel grote tennisnaam, zeker niet voor de derde ronde van een grandslamtoernooi. Maar dat ben ik ook niet'', erkendeSijsling, die nog geen set verloor op Wimbledon. ,,Hij is een goede speler, zeker op gras, houdt van aanvallen en voelt zich prettig aan het net. Ik zal hem veel op zijn forehand bespelen, die is minder sterk dan zijn backhand.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d