Ritwinst en leiderstrui Rogina in Slovenië

15 juni 2013 om 17:35 door © 2013 ANP
Ritwinst en leiderstrui Rogina in Slovenië

VRSIC (ANP) - Wielrenner Radoslav Rogina heeft zaterdag de derde etappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. De 34-jarige Kroaat kwam op 6 kilometer van de finish voorop te rijden met Patrik Sinkewitz, maar liet de Duitser al vrij snel achter. Sinkewitz werd uiteindelijk nog wel derde, nadat hij voorbij gereden was door de jonge Sloveen Jan Polanc.

Door de ritzege pakte Rogina ook de leiding in het klassement. Daarin ging Fabio Felline na vrijdag aan kop. Sebastian Langeveld, de enige Nederlander in koers, speelde geen rol van betekenis in de bergetappe.

Zondag staat de laatste etappe van Brezice naar Novo Mesto op het programma.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d