Murray overtuigt op Wimbledon

28 juni 2013 om 21:05 door © 2013 ANP
Murray overtuigt op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Andy Murray heeft vrijdag met veel machtsvertoon de vierde ronde van Wimbledon bereikt. De Schot won onder het gesloten dak van het centercourt overtuigend van zijn Spaanse tegenstander TommyRobredo (6-2 6-4 7-5).

Murray heeft de huidige editie van het grastoernooi uitgekozen om geschiedenis te schrijven. Hij wil de eerst Britse winnaar worden sinds Fred Perry in 1936. Vorig jaar was de Schot al dichtbij, toen hij in een spannende finale van Roger Federer verloor. De Zwitser werd afgelopen week net als Rafael Nadal verrassend snel uitgeschakeld. Novak Djokovic, de als eerste geplaatste Serviër, lijkt nu zijn grootste concurrent.

Murray was niet de enige tennisser die het chauvinistische Britse publiek tevreden stelde. Laura Robson bereikte voor het eerst in haar loopbaan de derde ronde op Wimbledon. De 19-jarige Britse gunde Mariana Duque-Marino uit Columbia slechts 5 games (6-4 6-1).

Robson begon nerveus en verloor haar eerste servicebeurt. Daarna rekende ze snel af met haar opponente. Robson geldt als een van de grootste talenten in het vrouwentennis. Ze won vorig jaar al eens van Kim Clijsters en Na Li. De Britse is bovendien een goede bekende van Murray, met wie ze in het gemengd dubbelspel zilver op de Spelen in Londen won.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d