Meppelink en Van Gestel naar kwartfinale Rome

21 juni 2013 om 19:50 door © 2013 ANP
Meppelink en Van Gestel naar kwartfinale Rome

ROME (ANP) - Madelein Meppelink en Sophie van Gestel zijn vrijdag doorgedrongen tot de kwartfinales van het beachvolleybaltoernooi van Rome (grandslam). Het Nederlandse koppel, dat de wereldranglijst aanvoert en als derde is geplaatst in de Italiaanse hoofdstad, won in de achtste finales met 2-0 (21-16 21-18) van de Brazilaanse vrouwen Maria Antonelli en Agatha Bednarczuk.

Voor Sanne Keizer en Marleen van Iersel eindigde het toernooi in Rome in de achtste finales. Zij waren niet opgewassen tegen het Duitse koppel Karla Borger en Britta Büthe. In 55 minuten spelen werd het 2-1 (25-23 19-21 15-12) voor de Duitse vrouwen.

Meppelink en van Iersel nemen het zaterdag in de kwartfinale op tegen wederom een Braziliaans koppel. Liliane Maestrini en Barbara Seixas, als 11e gerangschikt, zijn dan de tegenstanders.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d