Kidd nieuwe coach Brooklyn Nets

13 juni 2013 om 07:55 door © 2013 ANP
Kidd nieuwe coach Brooklyn Nets

NEW YORK (ANP) - Jason Kidd is benoemd tot hoofdcoach van de Amerikaanse basketbalploeg Brooklyn Nets. De NBA-club maakte woensdag (plaatselijke tijd) dat verrassende besluit bekend. De 40-jarige Kidd is nog maar net gestopt als speler.

,,Hij heeft het vuur in zich dat we nodig nodig hebben. Jason heeft als speler alles bereikt wat Brooklyn Nets nastreeft'', aldus teameigenaar Mikhail Prokhorov.

Kidd speelde afgelopen seizoen zijn laatste als point guard bij New York Knicks. Hij was in zijn lange carrière ook succesvol als speler van de Nets, van 2001 tot en met 2008. Kidd volgt PJ Carlesimo op, die geen contractverlenging kreeg.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d