Kenia zonder Kirui en Kipsang naar WK

26 juni 2013 om 18:45 door © 2013 ANP
Kenia zonder Kirui en Kipsang naar WK

NAIROBI (ANP) - Marathonlopers Abel Kirui en Wilson Kipsang hebben zich teruggetrokken uit de voorlopige selectie van Kenia voor de wereldkampioenschappen atletiek die in augustus in Moskou worden gehouden. Dat maakte de Keniaanse atletiekbond woensdag bekend. Kirui is geblesseerd, terwijl Kipsang heeft besloten dat de marathon op het WK niet in zijn schema past.

Kirui is de titelverdediger op de marathon, hij won de klassieke afstand op de WK's van 2009 en 2011. Hij heeft last van zijn rechter scheenbeen en is zo'n 6 weken uit de roulatie. Op de marathon van de Olympische Spelen in 2012 in Londen won Kirui zilver, Kipsang pakte daar de bronzen medaille.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d