Gaston Taument: “Meer dan kijkje in de keuken”

24 juni 2013 om 09:26 door Jeroen Haverkort
Gaston Taument: “Meer dan kijkje in de keuken”

Steven van der Hoeven volgde een jaar Feyenoord onder 16. Zijn verhaal is te lezen in Hard Gras 90 ‘Iedereen praat over ons’. Wat vindt Feyenoord onder 16-coach Gaston Taument van het boek?

Jij stond zeker te springen toen je hoorde dat er een boek over jouw team zou komen?
Het idee vond ik goed, maar ik had wel moeite met het feit dat Steven overal bij zat. Gesprekken met spelers, ouders, in de kleedkamer...overal was hij bij. Maar na een paar weken was dat voorbij. Hetzelfde gold voor de jongens. In het begin zie ik nog wel eens tegen hem “dit en dit heb ik liever niet dat je het opschrijft”. Maar dat is natuurlijk onzin. Als iemand meeloopt, moet hij ook alles kunnen gebruiken.

Tevreden met het resultaat?
Ja, iedereen heeft het over de Feye-noordopleiding, maar niemand weet wat er allemaal bij komt kijken. Je hebt niet alleen met spelers te maken die dromen van Feyenoord 1, maar ook met ouders, makelaars, verschillende achtergronden en persoonlijkheden. Naast trainer ben je ook opvoeder. Dit boek is meer dan een kijkje in de keuken, het is het verhaal van binnenuit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d