Engoulvent snelste in proloog

12 juni 2013 om 22:25 door © 2013 ANP
Engoulvent snelste in proloog

LUXEMBURG (ANP) - Jimmy Engoulvent heeft woensdagavond opnieuw de winst in de proloog van de Ronde van Luxemburg opgeëist. De 33-jarige Franse wielrenner, vorig jaar ook al de beste in de korte tijdrit, had voor de 2,5 kilometer in de hoofdstad van het Groothertogdom 3 minuten en 42 seconden nodig. Hij was één tel sneller dan de Nederlander Danny van Poppel. Jonathan Hivert, een landgenoot van de winnaar, finishte als derde.

Engoulvent begint donderdag derhalve in de gele leiderstrui aan de eerste etappe. Die brengt het peloton over 193,8 km van Luxemburg naar Hautcharage.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d