Eerste winnaar in Ferrari overleden

15 juni 2013 om 18:05 door © 2013 ANP
Eerste winnaar in Ferrari overleden

BUENOS AIRES (ANP) - Ferrari is in rouw. De Argentijn José Froilán González, de eerste autocoureur die in een Ferrari een grand prix in de Formule 1 won, is overleden. Argentijnse media meldden zaterdag de dood van de 90-jarige González, bijgenaamd de Stier van de Pampas. Hij zegevierde in 1951 in de rode bolide in de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. Hij versloeg onder anderen zijn landgenoot en vijfvoudig wereldkampioen Juan Manuel Fangio.

González'carrière in de Formule 1 kende een grillig verloop. Hij zou over een periode van 10 jaar slechts 26 keer een grand prix rijden. In 1954 won hij opnieuw in een Ferrari op Silverstone. De Italiaanse renstal staat anno 2013 volgens de telling van de Formule 1 op 221 grandprixzeges.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d