De Avondetappe: "We hebben nooit met een vlaggetje en een petje langs de kant gestaan"

19 juni 2013 om 08:41 door Mario Wisse
De Avondetappe: "We hebben nooit met een vlaggetje en een petje langs de kant gestaan"

Lance Armstrong bekende onder ede geen van zijn zeven overwinningen in de Tour de France is behaald op een dieet van bruine boterhammen met jonge kaas. Ook Neerlands trots Michael Boogerd vertelde doping te hebben gebruikt. Ondanks dit staaltje list en bedrog in het professionele wielrennen hebben de makers van De Avondetappe nooit overwogen een punt achter hun goedbekeken latenightshow tijdens de Tour de France te zetten, zo werd gisteren tijdens een ‘persgesprek’ in Hilversum duidelijk. “Wij willen dáár zijn waar het gebeurd. Dat is lastig maar uitdagend”, aldus hoofdredacteur NOS Sport Maarten Nooter.

Wel is het de bedoeling dat De Avondetappe, en de andere programma’s van de NOS tijdens de komende honderdste Tour, minder aan tierelantijnen doen, en meer aandacht voor de koers en voor doping aan de dag leggen. Eindredacteur Jan Stekelenburg: “Maar we hebben nooit met een vlaggetje en een petje langs de kant gestaan." Nooter wil wel even iets kwijt over de kritiek op Mart Smeets omdat hij nooit dopinggeheimen boven tafel heeft gekregen. “Het lijkt alsof hij persoonlijk verantwoordelijk is voor alles wat we niet boven water hebben gehaald. Onterecht. De enige die écht iets voor elkaar heeft gekregen is de FBI.” Tot slot was er de eeuwig terugkerende vraag aan Smeets zelf: is dit de laatste keer dat hij De Avondetappe presenteert? Met een grijns: “Nee, ik ga door tot 3012.”

De Avondetappe is vanaf 29 juni, de avond na de eerste etappe van de Tour, weer drie weken lang te zien omstreeks 22.00 uur op Nederland 1.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d