Bob Petta: “Er wordt bij Celtic echt wel wat van een speler verwacht”

24 juni 2013 om 09:21 door Jeroen Haverkort
Bob Petta: “Er wordt bij Celtic echt wel wat van een speler verwacht”

Virgil van Dijk is ‘the new Bhoy’. De grote verdediger stond in de (sluimerende) belangstelling van wat Engelse en Nederlandse clubs, maar hoefde niet lang na te denken toen Celtic zich meldde. Hij tekende voor vier jaar. “Celtic is de grootste club van Schotland en de Champions Leaguewedstrijd van dit seizoen tegen Barcelona staat me nog helder op mijn netvlies. Ik heb er zin in. Dit is een grote stap voor me.”

Van Dijk kan op de hulp rekenen van Bob Petta, oud-speler van Feyenoord en Celtic. Petta woont nog steeds in Glasgow en is inmiddels personal trainer. “Waarschijnlijk zal ik hem wel tegenkomen. Ik volg het Nederlandse voetbal redelijk en heb wat beelden gezien van Van Dijk. Hij maakt een goede indruk op me. Ik denk dat zijn manier van spelen hier goed past. Celtic is een goede move.” Petta kan dan ook niks met het feit dat er in Nederland wat geringschattend wordt gedaan over de Schotse competitie. “Hier wordt echt wel wat van je gevraagd hoor. En daarbij speelt Celtic ook nog Champions League. Vorig jaar won het van Barcelona en bleef het in de poule Benfica en Spartak Moskou voor waardoor Celtic de achtste finales bereikte. Dat is een Nederlandse club al een tijdje niet gelukt.”
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d