Blake snoept Bolt wildcard 100 meter af

13 juni 2013 om 08:55 door © 2013 ANP
Blake snoept Bolt wildcard 100 meter af

KINGSTON (ANP) - Usain Bolt mag dan olympisch kampioen zijn en houder van het wereldrecord op de 100 meter, de sprinter van Jamaica is nog niet zeker van deelname op het koningsnummer bij de WK deze zomer in Moskou. De Jamaicaanse atletiekbond heeft de wildcard voor de 100 meter namelijk vergeven aan Yohan Blake. Het betekent dat Bolt zich deze maand tijdens de trials moet zien te kwalificeren.

Bolt kreeg wel het startrecht op de 200 meter, de afstand waarop 'The Lightning Bolt' eveneens olympisch kampioen is en wereldrecordhouder.

De bond van Jamaica moest een keuze maken omdat het land maar 1 atleet per afstand direct mag toelaten op de WK en zowel Bolt als Blake aanspraak kon maken op de wildcard. Het feit dat Blake in 2011 de wereldtitel veroverde, gaf de doorslag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d