Blake niet op 200 meter tijdens WK in Moskou

19 juni 2013 om 10:45 door © 2013 ANP
Blake niet op 200 meter tijdens WK in Moskou

KINGSTON (ANP) - Yohan Blake komt tijdens de wereldkampioenschappen atletiek die in augustus in Moskou worden gehouden niet in actie op de 200 meter. De Jamaicaanse sprinter heeft teveel last van een hamstringblessure en heeft zich af moeten melden voor de trials van zijn land. Daardoor kan Blake zich niet kwalificeren voor de 200 meter op de WK.

Blake werd op de Olympische Spelen in Londen in 2012 nog tweede op de sprintafstand achter landgenoot Usain Bolt, net als op de 100 meter sprint. Het koningsnummer zal Blake wel lopen in Moskou. De 23-jarige atleet werd op de vorige WK, in 2011 in het Zuid-Koreaanse Daegu, wereldkampioen op de 100 meter en is als titelverdediger automatisch gekwalificeerd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d