Zonderland krijgt trofee van NOC*NSF

14 mei 2013 om 22:25 door © 2013 ANP
Zonderland krijgt trofee van NOC*NSF

ARNHEM (ANP) - Turner Epke Zonderland is door sportkoepel NOC*NSF uitgeroepen tot meest voorbeeldige olympiër van de Spelen van Londen. Dat maakte voorzitter André Bolhuis dinsdag tijdens de algemene vergadering bekend. Zonderland was niet aanwezig om de bijbehorende Pahud de Mortanges Trofee in ontvangst te nemen.

De trofee is genoemd naar militaryruiter Charles Pahud de Mortanges, tot 2004 de meest succesvolle Nederlandse deelnemer aan de Olympische Spelen ooit. Hij wordt sinds 1972 na iedere Olympische Spelen uitgereikt op advies van de chef de mission. Zonderland is de opvolger van snowboardster Nicolien Sauerbreij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d