Zeiler Simpson overlijdt na kapseizen boot

10 mei 2013 om 01:10 door © 2013 ANP
Zeiler Simpson overlijdt na kapseizen boot

SAN FRANSISCO (ANP) - De Britse zeiler Andrew 'Bart' Simpson (36) is donderdag omgekomen bij een trainingsongeluk in de buurt van de kust van California. Dat heeft zijn Zweedse team Artemis gemeld op hun website.

De Brit, die in 2008 het Olympisch goud pakte tijdens de Spelen van Peking, kapseisde met zijn boot tijdens een training voor de America's Cup race. Volgens berichten zou Simpson met zijn 10 medebemanningsleden zo'n 10 minuten onder de 22 meter lange catamaran klem hebben gezeten.

,,Het gehele Artemis-team is kapot van wat er is gebeurd'', zegt de baas van Artemis, Paul Cayard. ,,Onze gedachten gaan uit naar Andrews vrouw en familie.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d