Wisselend succes Oranjevrouwen op startdag EK

1 mei 2013 om 17:50 door © 2013 ANP
Wisselend succes Oranjevrouwen op startdag EK

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse squashvrouwen zijn het Europees kampioenschap voor landenteams in Amsterdam met wisselend succes begonnen. In de eerste poulewedstrijd wonnen ze het sleutelduel met Duitsland met 2-1. Tegen Engeland verloren ze vervolgens kansloos met 3-0.

Natalie Grinham moest tegen Duitsland als eerste aantreden tegen Pamela Hathway en stond geen enkele game af (11-7 11-4 11-5). Dat voorbeeld werd gevolgd door Milou van der Heijden die Annika Wiese in drie games aan de kant zette (11-4 11-7 11-7). Alleen Orla Noom verloor ruim van Franziska Hennes (7-11 11-5 8-11 4-11).

De zege op de Duitsers was vooraf van groot belang voor de Oranjevrouwen omdat later op woensdag titelfavoriet Engeland wachtte. De Britten hadden met Laura Massaro, Jenny Duncalf en Alison Waters drie wereldtoppers in huis, waar de Nederlanders niet tegen opgewassen waren. Alleen Grinham wist nog twee games van Waters af te pakken (8-11 8-11 11-3 12-10 3-11). Debutante Tessa ter Sluis en Van der Heijden verloren vervolgens op 'love'.

Donderdag moet Nederland van België winnen om als nummer twee in de poule door te gaan naar de halve finales.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d