Visconti wint Girorit op besneeuwde Galibier

19 mei 2013 om 18:01 door © 2013 ANP
Visconti wint Girorit op besneeuwde Galibier

COL DU GALIBIER (ANP) - De Italiaanse wielrenner Giovanni Visconti heeft zondag de 15e etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De vanwege de sneeuw ingekorte rit eindigde nu ruim 4 kilometer onder de top van de Col du Galibier. Visconti, die rijdt voor Movistar, soleerde naar de ritzege.

Op ruim een minuut werd de Colombiaan Carlos Betancur tweede. Hij hield de Pool Przemyslaw Niemiec net achter zich. De Italiaan Michele Scarponi won 48 seconden nadat Visconti was gefinisht de sprint van de groep favorieten en werd zesde. Zijn landgenoot en rozetruidrager Vincenzo Nibali volgde in zijn spoor, net als de Australiër Cadel Evans, de nummer 2 in het algemeen klassement.

Wilco Kelderman was de beste Nederlander. De jonge coureur van Blanco trachtte aanvankelijk uit de greep van de klassementstoppers te blijven, maar werd uiteindelijk 14e, op 1 minuut van Visconti. Zijn ploeggenoot Robert Gesink gaf meer tijd toe: 26e op 1.52. In het algemeen klassement staat de kopman van Blanco nu 13e, op 7.38 van leider Nibali. Maandag is de tweede rustdag in deze Giro.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d